diumenge, 4 d’octubre del 2015

DAX 30


DAX 30, es troba just en la base del canal de color verd que ve des del 2012. Si el perdés, com ja fa dies va fer l'íbex 35, podria tenir una caiguda important, i complicaria molt la situació als altres mercats europeus. L'haurem de seguir de ben a prop...



Observem unes divergències en el macd del gràfic diari i un doble terra en els 9.340, que si funcionen i suporten el preu, podria anar a buscar la zona dels 10.652 i allunar-se de la base del canal alcista. Vital no perdre els 9.340 punts.

IBEX 35















IBEX 35, dilluns va tancar el mes de setembre confirmant la ruptura del canal que ve del 2012. Ha perdut la MM200 sessions però ha trobat suport en la MM50, que ara passa pels 9.270 punts. Aquests quatre dies que portem d'octubre de moment estan aguantant sobre el suport comentat. Els indicadors en gràfic mensual segueixen igual de malament. 

Ja portem 10 setmanes sense superar els màxims de l'anterior setmana cosa que indica molta debilitat. En aquest gràfic setmanal observem com l'índex s'està suportant sobre la MM200 sessions que coincideix en una zona que ha fet de resistència i de suport en diferents ocasions aquest darrers 5 anys. Zona que qualificàvem de vital.  Si la perd, caurà cap a buscar els 8.770 com ja comentàvem en el anterior anàlisi. Recordem que l'objectiu a llarg plaç el tenim, com a mínim, en els 8.000. Els indicadors segueixen malament com en el gràfic mensual.


Arribem al gràfic diari, on sembla que està intentant tenir un rebot al alça. El macd està marcant divergències, les mans fortes estan compradores i la línia vermella està dins les barres marrons. Es veu una certa millora en els indicadors a escala diària. Després de perdre els 9.500, s'ha parat en els 9.230. El dimarts va obrir amb un fort gap al alça, de més de 150 punts que la resta de setmana a funcionat com a suport. Divendres va tenir una forta caiguda intradiària però no va poder acabar de tapar el gap. Això vol dir que els 9.394 és el primer suport a vigilar. Podríem veure una certa recuperació ja que les primeres resistències importants no les trobem fins el gap que hi ha en els 10.148 i els 10.259 i després els 10.320.  Això són 700 punts des d'on es troba ara i serviria per alleugerir les fortes caigudes que portem acumulant, un 20% des dels màxims d'aquest any.
Resumint, a curt plaç podríem veure un cert rebot però a llarg plaç esperem veure nivells bastant inferiors als actuals. De moment, la nostra visió que venim comentant en tots els anàlisis no ha canviat.