diumenge, 6 de setembre del 2015

DIA

DIA, en  l'anàlisi d'aquest valor del 17 d'abril comentàvem que havia dibuixat una vela envoltant baixista que no pronosticava un bon futur per a Dia. Després va tornar a provar de superar màxims sense aconseguir-ho, deixant un doble sostre en els 7,70 euros. A partir d'aquí, només ha fet que caure perdent pel camí el canal alcista dibuixat de color blau. L'objectiu d'aquesta ruptura son els 4,67, que també és per on passa la part de baix del canal alcista de color vermell. Porta una caiguda de més del 30% des de màxims. Un 10% més de caiguda i haurà arribat a l'objectiu i possible zona de compra.

BANC DE SABADELL

BANC DE SABADELL, un altre que s'està complicant la vida. En el gràfic mensual veiem un doble sostre en 2,40, que ara ha confirmat. Objectiu a mig plaç els 1,05.

En el gràfic setmanal, també observem la pèrdua del canal alcista dels últims dos anys amb l'objectiu de caiguda cap els 0,62. Entre una projecció i l'altre passa una línia que podem traçar agafant tots els mínims històrics i que ara passa per la zona dels 0,80. 
Sabadell, com d'altres valors del mercat espanyol, està perdent suports importants de cara a mig i llarg plaç.


DAX 30


DAX 30, ha aguantat millor la setmana que l'íbex 35, ha perdut només un 2,5%. Ara es troba a mig camí entre la resistència dels 10.652 i el suport dels 9.500. Podria tirar cap a qualsevol direcció. El macd sembla que es vulgui creuar al alça però no ha dibuixat cap divergència que ens faci ser gaire optimistes.

IBEX 35


 
IBEX 35, dilluns va tancar el mes d'agost per sota la directriu alcista que ve des del 2012, si segueix l'exemple d'anteriors ocasions, tindrem una caiguda que es podria acostar al 40% i el portaria cap als 6.000 punts. La primera setmana de setembre també ha començat amb caigudes, veurem com acaba el mes. Indicadors en gràfics mensual pronostiquen més caigudes.

 
Després del fort rebot de finals de la setmana passada semblava que aquesta hauria d'haver sigut de continuació però, tot el contrari, ha caigut un 5,13%, tancant gaire bé en mínims. Els indicadors també estan malament.

En el anàlisis de la setmana passada comentàvem la formació d'una illa alcista amb les implicacions que això comporta però també dèiem que el volum al alça amb les caigudes i, a la baixa amb el rebot que hi va haver, ens feia dubtar que aquest rebot fos el final de les caigudes. Només ha servit per fer un pullback a  l'antic suport dels 10.320. Aquesta setmana també ha tapat el gap alcista que va fer, i n'ha deixat dos de baixistes pendents d'omplir i que ara són les primeres resistències que es trobarà pel camí si vol remuntar el vol. El volum, sense ser molt elevat, ha anat creixent amb aquestes últimes caigudes. Primer suport molt important  i que no pot perdre són els 9.500-9.600. Si ho fes, crec que no trigaríem gaire en veure els 8.000 punts.