divendres, 21 d’agost del 2015

IBEX 35


IBEX 35, la setmana passada comentàvem que estava a un 3% de tocar la part baixa del canal alcista que ve des del 2012. Doncs, ras i curt, en una setmana a perdut un 5,55% i ja el tenim per sota el canal verd. Si la setmana que ve, o millor dit, si el 31 d'agost no ha recuperat el canal, crec que patirem fortes caigudes a mig plaç. En aquest gràfic mensual  que comença el 1994, l'índex ha dibuixat 4 canals alcistes amb la mateixa pendent, cosa molt curiosa, sembla fet per un arquitecta. Quan ha perdut en tancament mensual qualsevol dels 3 canals anteriors ha patit una caiguda de més del 40%. Si ara passes el mateix, podríem veure'l en els 6.000 punts d'aquí a un any o any i mig. Observem com en els canals 1 i 2 el macd va fer unes divergències semblants a les que ha fet ara en el canal 4.

En el gràfic setmanal observem l'objectiu teòric de la pèrdua del famós canal, cap als 8.000 punts.















Arribem al gràfic diari, es veu clarament que no només ha perdut el canal, també ha perforat el primer possible suport que tenia en els 10.320  i ha tancat en mínims setmanals. Avui, divendres, ha obert amb un gap baixista de gaire be 150 punts, durant la sessió la tapat per girar-se un altre cop i acabar el dia amb en -3%. Aquesta setmana el volum cada dia ha sigut superior al anterior acompanyant les caigudes. El  macd està per sota de zero. Hi ha venta de les mans dèbils cosa que podria indicar que un rebot podria està pròxim, però crec que hi ha molta inèrcia negativa en el mercat i, més enllà d'un rebot, les caigudes continuaran. 
Primer suport son els 10.140 que també coincideixen amb la part baixa del canal negra i després hi han els 9.620. Com ha resistència el primer objectiu seria tornar ha entrar dins el canal verd, això vol dir nivells de 10.600-10.700 punts.