divendres, 26 de juny del 2015

ENDESA



ENDESA, sembla que hem encertat en aquesta compra. Aquesta setmana ha tingut unes alces del 7,5%. En el gràfic setmanal el volum segueix alt, el macd intenta creuar-se al alça i les mans fortes estan neutres.



El preu ha superat la falca que ha estat dibuixant, lo que li dóna un objectiu que l'acostaria als màxims de l'any, cap als 19 €. Com l'Íbex, està entre dos gaps que li fan de resistència i de suport com es veu en el gràfic. Els indicadors estan perfectes per que les alces continuïn. Volum elevat, el macd creuat al alça i entrant per sobre de zero i el blai koncorde amb les mans fortes comprant fortament i la línia vermella cap amunt i dins les barres marrons. 
La primera resistència és tapar el gap i després superar els 18,13 i ja tindria el camí bastant net per assolir l'objectiu dels 19. Per sota, el primer suport són els 17,30, que ja no hauria de perdre. 
Referent a l'operativa que tenim oberta sobre aquest valor, pujarem l'stop loss i el col·locarem en el preu de compra, en els 16,90, per sota dels 17,30 que hem comentat. Després de les fortes pujades d'aquesta setmana, no m'agradaria que el preu es girés i anés ha tapar el gap que té per sota i acabes tancant l'operació en pèrdues.

IBEX 35

Indice IBEX35 - IBEX35 Index - 26-jun-2015 18:42

IBEX 35, ha començat la setmana amb un gap al alça molt gran però amb un volum que ha sigut similar als últims dies. Les mans fortes no han acompanyat d'una manera clara al moviment i el macd sembla que es vulgui creuar al alça.

Indice IBEX35 - IBEX35 Index - 26-jun-2015 19:07

En el gràfic diari hi han varies coses a comentar;
L'índex s'ha mogut tota la setmana entre dos gaps que de moment estan fen de suport i de resistència. El gap que està fent de suport és el que va fer dilluns en l'inici de sessió, un gap de 240 punts i que fora bo que omplís abans de continuar al alça. El preu hauria de baixar fins als 10.945 per omplir-lo , si no ho fes, sempre tindrem el dubte que en qualsevol moment el preu es pugui girar i anar-lo a tapar. Diuen que els gaps tard o d'hora s'omplen. El gap que fa de resistència és el que hem vingut comentant en els darrers anàlisis, en els 11.470-11.555.
Durant aquesta setmana també s'ha produït una falsa ruptura del canal baixista de mig plaç. Si aconseguís superar-lo, l'índex tindria un l'objectiu en els 12.190, que coincideix amb els màxims del 2010. Ara, no seria fàcil arribar-hi, hi han diferents resistències pel camí com es pot veure en el gràfic.
Els indicadors, en el gràfic diari, si que estan acompanyant a les alces de l'Íbex. Tenim el macd al alça i començant a entrar en positiu, però no ha dibuixat divergències que ens donarien més confiança en el moviment.  Les mans fortes estan entrant amb força i la línia vermella és dins les barres marrons. El volum es mou al voltant de la MM50.
Tots els índex europeus estan molt condicionats pel rumors sobre el tema de Grècia que no s'acaba de solucionar. Si al final es posen d'acord, hi podrien haver fortes alces, però, si no ho fan i Grècia acaba sortint d'Europa, s'esperen fortes correccions. El sentit comú em diu que el tema acabarà bé, si no, no portarien tan de temps negociant.