divendres, 3 d’abril del 2015

CAIXABANK









Actualitzem Caixabank, l'operativa sobre aquesta acció està funcionant molt bé, aprofitem per pujar l'stop de pèrdues fins a situar-lo en 4,19, quasi en el mateix preu de compra. Tenim la zona de 4,23 que ja no hauria de perdre si hi hagués una correcció. Mans fortes en setmanal comprant, macd diari sense mostra divergències i al alça i macd setmanal girant-se al alça però encara per sota de zero.

GRÀFICS I CONTROL MONETARI





En els gràfics, setmanals i diaris, sempre hi veuràs l'evolució del preu amb espelmes japoneses i tres indicadors: blai5 koncorde , el volum ( numero d'accions que es mouen diàriament o setmanalment ) i el MACD ( serveix per detectar divergències ). També hi trobaràs dos mitjanes mòbils, la de mig plaç és la MM50 en vermell i la de llarg plaç és la MM200 en verd. Hi dibuixaré poques línies, les imprescindibles per veure el gràfic net i entenedor. 
Pel que fa als meus moviments sobre el preu, el dia on s'ha fet efectiva la compra estarà representat per una línia vermella vertical, el preu de compra serà una ratlla petita en horitzontal de color blau, l'stop de pèrdues representat per una de vermella i l'stop de beneficis per una de verda.
Una altre cosa molt important, és controlar SEMPRE les possibles pèrdues cada vegada que comprem un valor. Hem de saber en tot moment quants euros estem disposats a perdre en cada operació. Per controlar això és molt fàcil. Un cop hem trobat una oportunitat per entrar en un valor, hem de saber el preu de compra i on posarem l'stop de pèrdues per protegir-nos si la interpretació ha estat equivocada. Llavors, si el preu de compra ha sigut de, per exemple, 4,50 i l'stop loss l'hem de col·locar en 4,10, aquest 0,40 cèntims de diferència seran les pèrdues que assumirem per acció. Si en total volem posar en risc 200 euros, dividim aquests 200 euros per 0,40 i resulta que podem comprar 500 accions que si ho multipliquem per 4,50 ens dona un import de 2250 euros en total per aquesta inversió. Ens hem d'adaptar a les nostres possibilitats i tenir en compte les comissions de la entitat on operem.
No es tracta d'encertar sempre en les nostres operacions, si no de quan perdem, perdem poc i que quan guanyem, guanyem molt. Poques entrades amb beneficis han de neutralitzar les entrades que es tancaran amb pèrdues que segurament seran majoria.

DIA







DIA la vaig comprar el 16 de març. El 6 d'aquest mes va fer màxims històrics intradiaris per acabar dibuixant un martell invertit potencialment baixista i més en zona de màxims. Però el preu, lluny de baixar, ha estat consolidant per sobre el suport en 6,635. Per això vaig comprar, just per sota el suport hi tenia col·locat el stop de perdues. Les mans fortes, tan en setmanal com en diari, estan acompanyant al valor. El macd en setmanal al alça per sobre de zero però no en diari. El preu està en màxims històrics, llavors, no te resistències per endavant. Aprofitem per pujar l'stop loss just per sota el preu de compra en 6,89, assegurem poques pèrdues i que el preu vagi fins on vulgui. Per anar bé, ja no hauria de perdre els 7 euros.