diumenge, 30 d’agost del 2015

S&P 500

S&P 500, la setmana passada va perdre el canal lateral lleugerament alcista d'aquest 2015 i, amb la caiguda del dilluns i el dimarts va complir amb l'objectiu d'aquest canal que també coincidia amb un petit gap alcista de 3 punts que va fer a mitjans d'octubre de l'any passat i que ara han fet de suport per a l'índex americà. El problema és que ara podria fer el pullback a aquest canal i continuar les caigudes per anar a buscar la projecció baixista de la pèrdua del canal de color blau. Si es capaç de tornar a entrar dins el canal de color blau, això quedaria anul·lat, i podria anar a buscar zona de màxims d'aquest any. Els indicadors s'estan recuperant, el macd intenta creuar-se al alça, les mans fortes estan compradores amb la línia vermella dins les barres marrons. A diferència dels altres índexs, el volum va ser molt alt el dijous, en lloc del dilluns quant hi van haver les caigudes.

DJ 30


DJ 30,  durant la setmana a perdut el canal verd però l'ha recuperat ràpidament rebotant des de la zona per on passa la MM200 sessions, dibuixant un martell molt gran amb un fort volum i amb ventes de mans dèbils. El macd continua a la baixa. Setmana que invita al optimisme de cara al futur pròxim. L'objectiu dels 13.300 queda anul·lat a no ser que torni a perdre el canal verd.

En el gràfic diari veiem com el primer objectiu haurien de ser els 17.060, pot ser per fer el pullback corresponent i després continuar amb les caigudes. Les mans fortes han entrat fortament compradores després de les vendes de les mans dèbils. Macd intentant girar-se al alça i volum decreixent en el rebot a partir del dimarts. De cara a la setmana que ve seria important tancar per sobre els màxims d'aquesta i no tornar a perdre el canal alcista de llarg plaç.

DAX 30



DAX 30,  també va començar la setmana amb fortes caigudes però es va recuperar molt be tot rebotant des de la base del canal de color verd. Ha aconseguit tancar la setmana en màxims.
Volum alt, mans fortes comprant però la línia vermella del blai està fora les barres marrons.
Una altre cosa que encara no m'havia fixat del gràfic del Dax és que a principis d'any va fer màxims superant o sortint del canal verd, fent com una falsa ruptura però, el que va fer és anar a tocar just la part alta del canal que es pot dibuixar, en aquest cas de color blau, agafant els mínims del 2009 i el 2011 i portant la paral·lela als màxims del 2007. 

En el gràfic diari veiem com va perdre amb molta facilitat els 10.060, va complir amb l'objectiu de la ruptura del canal blau i ha rebotat fort des de la base del canal verd. Ara es troba lluitant per entra un altre cop dins el canal negre i troba la primera resistència en els 10.652. Duran la setmana ha tingut dos forts gaps, un el dilluns baixista, que ja ha tapat i un altre el dijous d'alcista que hauria de fer de suport de cara a la setmana que ve. Com l'Íbex també a dibuixat una illa alcista que hauria de donar continuïtat a les alces. Els indicadors semblen els mateixos que els de l'Íbex, mans fortes comprant, volum alt el dilluns però decreixent la resta de la setmana i macd intentant girar-se al alça.

IBEX 35


IBEX 35, setmana impressionant, després de caure un 8% durant la setmana a aconseguit tancar-la amb un 0,7% positiu. Volum alt però les mans fortes no han acompanyat el rebot al alça. La línia del Blai continua fora les barres marrons. 


















En el gràfic diari observem com el dilluns va obrir amb un fort gap a la baixa perdent el suport dels 10.140, anant a busca els 9.620 però tancant per sobre d'aquests. Durant la resta de la setmana va aconseguir tapar el gap del dilluns, superar els 10.320, que havien passat a ser resistència, i tornar a entrar dins el canal de color negre. El dijous va obrir amb un altre gap, però aquest al alça, que queda pendent d'omplir. Important també que ha tancat en màxims setmanals. Una cosa que no m'agrada és que la forta caiguda del dilluns el volum va ser molt alt i, la resta de la setmana, el volum va anar a la baixa coincidint amb la remuntada del índex. Les mans fortes han passat a compra i el macd fa intenció de girar-se al alça. Tal i com a anat la setmana, invita a pensar que les pujades continuaran cap a l'objectiu dels 10.655. A veure si es capaç de entrar dins el canal verd o, per al contrari, fa un pullback al mateix i continua amb les caigudes. Per sota el gap entre els 9.980 i els 10.175 haurien de fer de suport. Si tornem a visitar els 9.620, això es posaria molt lleig.
Una altre cosa a comentar és que les barres "candlesticks" del dilluns, dimarts i dimecres van quedar aïllades entre els dos gaps que hi ha hagut aquesta setmana. Això forma una illa alcista que hauria de donar continuïtat a les alces de  l'índex.